aguoninis tortas

Aguoninis tortas

    • Prep Time
    • Minutes
    • Yield
    • 6

Ingredientai

  • aguonų: 150 gramų
  • kiaušinių: 4
  • cukraus: 200 gramų
  • maltų džiūvėsiu: 100 gramų
  • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kondensuoto saldinto pieno: 1 indelio
  • migdolų skiedrelių: 2 saujų

Instrukcijos

  • 1. Pirmiausia aguonas užpilame verdančiu vandeniu bei paliekame mirkti per naktį.
  • 2. Tuomet išmirkytas bei nusunktas aguonas sumalame mėsmale mažiausiai du kartus.
  • 3. Tada kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakame su cukrumi, kol jie pabals bei tuomet įmaišome į aguonų masę.
  • 4. Po to beriame džiūvėsius, cinamoną bei vanilę ir vėl viską gerai išmaišome.
  • 5. Baltymus išplakame iki standžių putų bei po truputį pildami atsargiai juos įmaišome į aguonas.
  • 6. Kepimo formą ištepame sviestu bei į ją supilame aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 45-50 minučių.
  • 7. Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudiname migdolų skiedreles, kol šios lengvai parus.
  • 8. Tuomet nedideliame puode pašildome indelį kondensuoto saldinto pieno.
  • 9. Iškepusį dar šiltą pyragą subadome mediniu pagaliuku bei po truputį pilame šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
  • 10. Paskui ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstome migdolų skiedreles, kad šios priliptų.
  • 11. Galiausiai paliekame tortą atvėsti bei sustingti. Tikras gardumėlis! Skanaujam ;)