bulves sonine

Bulvės su šonine ir grietinės padažu

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • nedidelės šviežios bulvytės: 6
  • rūkytos kiaulienos šoninės juostelės: 12 (perpjautos pusiau)
  • mediniai iešmeliai: 24

  • Padažui:
  • grietinė: 3 valgomieji šaukštai
  • aštrus pomidorų padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelis
  • druska

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje kruopščiai nuplauname bulves su lupena bei verdame pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių. arba tol, kol bulvytės suminkštės, bet nebus galutinai išvirusios. Nupilame vandenį bei paliekame šiek tiek atvėsti.
  • 2. Tuomet kiekvieną bulvę padaliname į 4 dalis, kad gautųsi vieno kąsnio dydis (idealiausia, jei naudojame visai mažas bulvytes, kurių visai nereikėtų pjaustyti).
  • 3. Tada kiekvieną bulvės skiltelę apsukame kiaulienos šonine bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. arba tol, kol bulvės gražiai apskrus ir bus iškepusios.
  • 4. Galiausiai paruošiame padažą iš išvardintų ingridientų bei patiekiame su bulvytėmis. Skanumėlis!