zuvies suriu salotos

Burokėlių, pupelių, žuvies su sūriu salotos

    Recepto autorius: Šarūnas Rubinas

    Paprasta ir sveika, bet labai skani ir soti burokėlių mišrainė. Ruduo mums dovanoja tikrą vitaminų gausą vaisiai, daržovės, šakniavaisiai. Kaip nudžiuginti savo organizmą naudingais mineralais ir suteikti jam dar daugiau energijos ir jėgų. Viena iš puikiausių lietuviškų daržovių – tai burokėliai. Burokėliuose gausu B, PP grupės vitaminų, betaino, mineralinių medžiagų, tokių kaip jodas, magnis, kalis, kalcis, geležis, bioflavonoidų. Nenustebkite, kad burokėliuose aptinkamas nemažas kiekis vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, fosforo, o štai naudinguosiuose lapuose gausu vitamino A.

    Ingredientai

    • didelio burokėlio (virto)
    • 100 g pupelių
    • 100 g rūkytos žuvies
    • 50 g fermentinio sūrio
    • 1 poro
    • 2-3 marinuotų agurkų
    • 2 v.š. natūralaus jogurto arba grietinės
    • 1 šaukšto majonezo
    • 1 a.š. krienų
    • pipirų
    • druskos

    Instrukcijos

    • 1. Iš vakaro užmerkiame pupeles. Išverdame, kad būtų minkštos ir traškios. Virtą, didelį burokėlį ir marinuotus agurkus supjaustome kubeliais. Pusžiedžiais supjaustome baltąją poro dalį, suberiame išvirtas ir atvėsusias pupeles. Išvalome rūkytą žuvį, išimame vidurinį kaulą, smulkiname gabaliukais ir sudedame į dubenį. Stambia tarką ar trintuve, sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame natūralaus jogurto, krienų, beriame pipirų ir druskos, viską gerai išmaišome. Salotas teikiame su natūralia namine duona. Skanaus.

      Įvertinkite šį receptą

      zuvies suriu salotos
      • 25 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (2.9 / 5)