darzoviu blyneliai

Daržovių blyneliai

    Ingredientai

    • bulvių: 2 (didelių)
    • brokolių: 250 gramų (tiks ir šaldyti)
    • porų: 1
    • svogūnų: 1 (vidutinio dydžio)
    • šviežių krapų: saujelės
    • džiovintų raudonėlių: 0,5 šaukštleio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • miltų: 1-2 šaukštų
    • alyvuogių aliejaus: kepimui

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje bulves išverdame su lupenomis, nulupame, smulkiai supjaustome.
    • 2. Paverdame brokolių žiedynus pora minučių. Jeigu brokoliai buvo šaldyti, tuomet pakaks perlieti juos verdančiu vandeniu. Brokoliai turi būti minkšti, bet šiek tiek traškūs. Ganėtinai smulkiai juos supjaustome.
    • 3. Baltą poro dalį smulkiai supjaustome, pakepame alyvuogių aliejuje.
    • 4. Tada svogūną sutarkuojame tarka arba sumalame su mėsmale. Sultis paliekame.
    • 5. Dideliame dubenyje sumaišome bulves, brokolius, porą, svogūną kartu su sultimis, suberiame smulkintus žalumynus bei prieskonius. Išmaišome, kad masė būtų vientisa.
    • 6. Įberkiame į daržovių masę miltų, gerai išmaišome.
    • 7. Suformuojame blynelius, juos apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose. Kepame alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol susiformuoja traški plutelė.
    • 8. Galiausiai patiekiame karštus su pomidorų arba grybų padažu, šviežiomis salotomis bei neskaldytų grūdų duona. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      darzoviu blyneliai
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)