virtu bulviu blynai varske

Gardūs virtų bulvių blynai su varške

Recepto autorius: Patarimų pasaulis

Ingredientai

  • varškė: 200 gramų
  • bulvės: 500 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 1 stiklinės
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: kepimui

  • Padažui:
  • sviestas: 100 gramų
  • grietinė: 130 gramų
  • kapoti krapai (arba petražolės)
  • vanduo: šlakelio

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje bulves nuskuskite, išvirkite beir sumalkite su mėsmale. Į bulvių masę dėkite kiaušinį, varškę, miltus bei druską, viską gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis formuokite blynelius bei kepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • 2. Padažui sviestą ištirpinkite (kad nepradėtų kepti), sudėkite grietinę bei kapotus žalumynus, paskaninkite druska. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, pilkite šlakelį vandens. Tikras skanumėlis!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!