virtu bulviu blynai varske

Gardūs virtų bulvių blynai su varške

    Recepto autorius: Patarimų pasaulis

    Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • bulvės: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: kepimui

    • Padažui:
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 130 gramų
    • kapoti krapai (arba petražolės)
    • vanduo: šlakelio

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje bulves nuskuskite, išvirkite beir sumalkite su mėsmale. Į bulvių masę dėkite kiaušinį, varškę, miltus bei druską, viską gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis formuokite blynelius bei kepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.
    • 2. Padažui sviestą ištirpinkite (kad nepradėtų kepti), sudėkite grietinę bei kapotus žalumynus, paskaninkite druska. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, pilkite šlakelį vandens. Tikras skanumėlis!

      Įvertinkite šį receptą

      virtu bulviu blynai varske
      • 3 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (1.3 / 5)