greiti pietus

Greiti pietūs

Ingredientai

  • triušienos faršo 500 g. (galima naudoti ir kitą)
  • fermentinio sūrio 300 g.
  • makaronų 400 g.,
  • šampinionų 200 g.,
  • 2-3 pomidorų,
  • svogūno,
  • svogūno laiškų,
  • krapų, petražolių, čili (pagal skonį),
  • majonezo,
  • pomidorų padažo,
  • alyvuogių aliejaus,
  • sojos aliejaus,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų.

Instrukcijos

  • 1. Pasūdome faršą, sudedame į aliejumi išteptą formą su smulkintu svogūnu. Viršų padengiame majonezo sluoksniu, sudedame pjaustytus šampinionus ir smulkiną pomidorą. Šauname į orkaitę pusvalandžiui su 200C temperatūra. Likus 10 min. užbarstome svogūno laiškus, krapus, petražoles, tarkuotą sūrį ir keptame įkaitintoje orkaitėje likusį laiką, kol gražiai išsilydįs sūris.
  • 2. Tame laike verdame makaronus. Orkaitėje paruoštą faršą su pomidoru ir lydytu sūriu supjaustome kvadratėliais ir dedame į lėkštę su makaronais. Gaunasi labai skanus patiekalas minimaliomis pastangomis.