gruziniska adzika

Gruziniška adžika

    Recepto autorius: Šarūnas Rubinas

    Gaminamas per 6 dienas.

    Ingredientai

    • 1 kg čili
    • 500 g raudonosios paprikos
    • 500 g pomidorų
    • 100 g česnakų
    • 50 g kalendros
    • 50 g petražolės
    • 50 g salierų lapų
    • 1 a.š. kalendros grūdelių
    • 250 g druskos
    • 50 ml aliejus
    • 30 ml acto 9 proc.
    • Paikus pagardas prie mėsos patiekalų
    • aštraus maisto mėgėjams

    Instrukcijos

    • 1. Čili išdedame ant didelio padėklo ir padedame vėsioje vietoje 3 paroms, kad apvystų. Po to, pipirus paruošiame, išimkite sėklas ir nupjaustome galiukus. Užverdame actą ir atvėsiname. Visus nurodytus produktus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišome mediniu šaukštu. Į masę įberiame druskos ir kalendros grūdelius, supilame actą, gerai išmaišome ir padedame vėsioje vietoje 2-3 paroms, kartkartėm pamaišydami. Kai adžika susistovės, sudedame į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuojame, ant viršaus užpildami aliejaus ir uždarome. Laikome šaltoje ir tamsioje vietoje. Pirštelius laižysite.

      Įvertinkite šį receptą

      gruziniska adzika
      • 4 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (4 / 5)