idarytas netikras zuikis

Įdarytas netikras zuikis

Ingredientai

  • malta mėsa: 800 gramų (kiauliena ir/arba veršiena)
  • svogūnai 60 gramų
  • batonas: 3 riekelių
  • morkos: 1
  • kiaušiniai: 3 (kietai virtų)
  • pastarnokai: 1
  • druska
  • pipirai
  • malti džiūvėsėliai

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje kietai išverdame kiaušinius, atvėsiname bei nulupame. Batono riekutes užpilame puse stiklinės vandens. Svogūną smulkiai supjaustome, morką bei pastarnoką sutarkuojame.
  • 2. Tuomet maltą mėsą sumaišome su išmirkytu bei nuspaustu batonu, svogūnu, morkomis bei pastarnokais. Tada paskaniname druska bei pipirais. Iš 2/3 mėsos ant folijos suformuojame stačiakampį paplotėlį, per vidurį dedame du kiaušinius bei susukame kaip vyniotinį – padarome zuikio kūnelį.
  • 3. Tada likusią maltą mėsą padaliname į dvi dalis. Viena jos dalimi apgaubiame kiaušinį – tai bus galva, prilipdome ją prie zuikio kūnelio (jungimo vietą truputį sudrėkiname vandeniu). Iš kitos mėsos dalies padarome uodegėlę, letenėles bei ausis. Mūsų zuikis turėtų būti gausiai apibarstytas maltais džiūvėsėliais.
  • 4. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Tuomet atidengiame foliją bei dar maždaug 10 minučių kepame. Atvėsiname. Skanaus!