jautienos guliasas duonoje

Jautienos guliašas duonoje

Recepto autorius: Ūkininko patarėjas

Ingredientai

  • apskridos duonos kepalai: 1
  • jautiena: 600 gramų
  • mėsos sultinys: 400 mililitrų
  • raudonas sausas vynas: 200 mililitrų
  • bulvės: 700 gramų
  • žalios ir raudonos paprikos: 900 gramų
  • svogūnai: 250 gramų
  • aitrioji paprika: 1 šaukštelio
  • saldžioji paprika: 1 šaukšto
  • laurų lapeliai: 2
  • aliejus: 2 šaukštų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • šv. rozmarinai
  • aitrioji paprika: papuošimui

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje jautieną supjaustome juostelėmis, svogūnus – griežinėliais. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų bei jame pakepiname mėsą, svogūnus. Pabarstome maltais pipirais, išmaišome.
  • 2. Tuomet supilame mėsos sultinį, vyną bei užviriname. Pasūdome, įdedame laurų lapelius bei uždengę troškiname apie 90 minučių. Bulves nuskutame, išverdame sūdytame vandenyje, nusunkiame bei ataušiname. Paprikas išgremžiame bei supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • 3. Tada patroškinę mėsą 40–45 minutes į keptuvę suberiame paprikas bei troškiname 15 min. Likus 10–15 minučių iki gaminimo pabaigos sudedame susmulkintas bulves. Guliašą pagardiname aitriąja bei saldžiąja paprika, smulkintais rozmarinais. Nupjauname duonos kepalo viršų, išgremžiame minkštimą.
  • 4. Kepalą ir jo viršų padžioviname iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, tada sukrečiame guliašą, papuošiame aitriąja paprika, rozmarinais bei patiekiame į stalą. Skanaus!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!