jogurtis keksas kremu

Jogurtinis keksas su kremu

    Recepto autorius: Oditėlės blogas

    Ingredientai

    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • natūralus jogurtas: 25 gramų
    • miltai: 125 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    • Kremui:
    • vyšnios: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • natūralus jogurtas: 150 gramų
    • grietinėlė: 250 mililitrų (36%)
    • želatina: 15 gramų
    • vanduo: 45 mililitrų

    Instrukcijos

    • 1. KEKSUI: Minkštą sviestą bei cukrų plakame iki purios masės. Tada mušame po vieną kiaušinus, kiekvieną paplakdamos maždaug 1 minutę. Sudedame jogurtą bei išplakame iki vienalytės masės. Tuomet suberiame miltus, kepimo miltelius bei kuo trumpiau išmaišome šaukštu (ne mikseriu). Gautą masę supilame į kekso formą išklotą kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Kai atvės, perpjauname į 3 lakštus.
    • 2. KREMUI: želatiną užpilame vandeniu bei paliekame išbrinkti. Į puodą sudedame vyšnias, 50 gramų cukraus bei verdame, kol ištirps cukrus bei šiek tiek nugaruos skysčio (vyšnias patraiškome su šaukštu). Į karštas vyšnias sudedame išbrinkusią želatiną bei maišome, kol ji ištirps. Kai atvės, sumaišome su jogurtu.
    • 3. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo bei sumaišome su jogurto bei vyšnių mase.
    • 4. Į kekso formą dedame kekso lakštą bei pusę kremo, tuomet ant viršaus dedame vėl lakštą ir likusią dalį kremo, uždengiame likusiu lakštu. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.
    • 5. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      jogurtis keksas kremu
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)