jogurtinis mascarpones tortas

Jogurtinis mascarponės tortas

    Recepto autorius: Ramunė Matulienė

    Ingredientai

    • 500 g mascarponės,
    • 400 ml natūralaus jogurto,
    • Cukraus, van.cukraus,
    • Citrinos sulčių ir žievelės,
    • 4 šaukštų želatinos.
    • Biskvitui :
    • 2 kiaušinių,
    • 2 šaukštų cukraus,
    • 2 šaukštų miltų,
    • Biskvito sulaistymui:
    • Vyšnių likerio arba stiprios saldžios kavos.
    • Dar reikės :
    • 2 pakelių vyšnių žele,
    • 2 apelsinų
    • cukruotų vyšnių
    • Cirtinų želė.

    Instrukcijos

    • 1. Trynius išsukame su cukrumi, dedame išplaktus baltymus, išmaišome ir pilame miltus, išsukame ir kepame biskvitą. Ataušusį sulaistome kavos likeriu arba kava.
    • 2. Vyšnių žele paruošiame pagal receptą, tik aš pyliau mažiau vandens. Kai visiškai atvėsta, beriame nulupto apelsino gabalėlius.
    • 3. Maskarponę išsukame su cukrumi, van. Cukrumi, citrinos sultinis ir nutarkuota žievele. Pilame jogurtą, išsukame, pilame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome. Padalijame pusiau masę.
    • 4. Biskvitą truputį apipjauname ir apdedame damų piršteliais. Juos paprastai laužiu per pusę, bet šį kartą norėjau, kad gabalėliai atpjauto torto būtų su „ausytėm“.
    • 5. Ant biskvito pilame vieną pusę kremo. Pilame pradėjusią stingti vyšnių žele su apelsinų gabalėliais. Palaukiame, kol baigs stingti ir vėl užpilame pilame baltą kremą. Puošime pagal skonį ir norą ( mano atveju – cukruotos vyšnios).
    • 6. Užpilame truputuką citrinų želė. Palaikome keletą valandų šaldytuve. Idealu – per naktį.

      Įvertinkite šį receptą

      jogurtinis mascarpones tortas
      • 4 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (5 / 5)