kavos tortas

Kavos tortas

    Ingredientai

    • Tešlai:
    • kiaušinių: 4
    • cukraus pudros: 150 gramų
    • sviesto: 60 mililitrų
    • juodojo šokolado: 50 gramų
    • miltų: 120 gramų
    • kepimo miltelių: 1/2 pakelio
    • kakavos: 2 šaukštų

    • Kremui:
    • juodojo šokolado: 80 gramų
    • grietinėlės: 400 mililitrų (30% riebumo)
    • Tirštiklio grietinėlei: 1 pakelio
    • Sumirkymui:
    • likerio: 4 šaukštų

    • Papuošimui:
    • zefyrų: 6

    Instrukcijos

    • 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Atskiriame trynius nuo baltymų bei išplakame su cukraus pudra. Šokoladą sulaužome gabaliukais bei išlydome su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Tuomet sumaišome su trynių mase. Ant viršaus užberiame miltus su kepimo milteliais bei kakavos milteliais.
    • 2. Paskui išplakame baltymus, supilame į paruoštą trynių masę bei greitai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi bei kepame orkaitėje maždaug 40 minučių.
    • 3. Tada kremui sulaužome šokoladą gabalėliais bei ištirpiname 100-e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakame, sumaišome su šokolado mase bei maždaug 40-iai minučių įdedame į šaldytuvą. Po to kruopščiai sumaišome su tirštikliu.
    • 4. Galiausiai iškepusį torto pagrindą perpjauname pusiau, abi dalis apšlakstome likeriu, pertepame kremu, suvožiame, papuošiame zefyriukais. O dabar jau galime patiekti. Tikra tobulybė!

      Įvertinkite šį receptą

      kavos tortas
      • 3 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (2.7 / 5)