keksas karamelizuotu riesutu kepure

Keksas su karamelizuotų riešutų kepure

    Ingredientai

    • aliejus arba sviestas: 100 gramų
    • medus arba cukrus: 70 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • bananai: 1
    • natūralus jogurtas arba liesa grietinė: 1 valgomasis šaukštas
    • miltai: 160 gramų
    • apelsinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų (neprivaloma)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    • Riešutų užpilas:
    • riešutų mišinys: 70 gramų
    • sviestas: 35 gramų
    • rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: šlakelio

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje sviestą (aliejų) išsukite su cukrumi (medumi), muškite po vieną kiaušinį, dėkite grietinę (jogurtą), bananą, miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite su mikseriu.
    • 2. Tuomet pasigaminkite riešutinį užpilą: riešutus stambiai suskaldykite, inde ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su cukrumi bei pienu, dėkite riešutus, pakaitinkite.
    • 3. Galiausiai kepkite maždaug 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ištraukite. Sudėkite ant viršaus riešutinę masę bei kepkite dar maždaug 10 minučių. Skanaus.

      Įvertinkite šį receptą

      keksas karamelizuotu riesutu kepure
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)