kiaulienos nugarine

Kepta kiaulienos nugarinė su karijomis ir abrikosais

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinės pjausniai: 4
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: gabalėlio
  • karijų riešutai: 50 gramų
  • džiovinti abrikosai: 50 gramų
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • druska
  • juodieji pipirai

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje kiaulienos nugarinės pjausnius iš abiejų pusių apibarstome su druska bei juodaisiais pipirais.
  • 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų bei išlydome sviestą. Kepame kiaulieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  • 3. Tada kitoje keptuvėje sudedame karijų riešutus bei per pusę perpjautus džiovintus abrikosus, užpilame grietinėle. Paverdame keletą minučių, kol grietinėlė šiek tiek sutirštės. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  • 4. Galiausiai ant kepsnių užpilame padažo bei patiekiame su bulvių koše. Skanaus!