keptas varskes suris medumi cili

Keptas varškės sūris su medumi ir čili

Recepto autorius: Ką suvalgyti?

Ingredientai

  • varškės sūrio
  • medaus
  • čili miltelių
  • druskos
  • kmynų
  • čiobrelių

Instrukcijos

  • 1. Varš­kės sūris turėtų būti kuo rie­bes­nis - toks ska­nes­nis, taip pat toks mažiau tru­pės. Pradžioje sūrį įpjau­kite, kad geriau įsi­sunktų medus bei apte­pkite medumi. Jei kaž­kada skys­tas buvęs medus jau sukie­tėjo - pašil­dome jį. Rei­kia turėti šiek tiek kant­ry­bės, nes medus nenori lipti prie sūrio. Ištepę medumi sūrį pabars­tykite čili mil­te­liais, druska, kmy­nais bei aišku čiob­re­liais. Kiek­vie­nam pagal skonį. Kmy­nai bei čiob­re­liai labai tinka prie varš­kės sūrio. Šitaip paruoštą sūrį dedame į foliją, suvy­niojame bei paliekame pasto­vėti porai valandų.
  • 2. Galima jo ir nelai­kyti, bet palai­kius jis būna kitoks - medus jau­čiasi netik kraš­tuose, bet ir sūrio viduje.
  • 3. Galiausiai kepkite orkai­tėje maždaug 20 minučių 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­roje. 15 minučių kepkite papras­tai, o likusį laiką įjun­kite gri­liaus funk­ciją, kad apskrustų viršus. Skanaujam! Puikiai tinka kaip užkandis prie alaus!