kiaulienos nugarines suktinukai

Kiaulienos nugarinės suktinukai grietinėlės padaže

Recepto autorius: Šokiai virtuvėje

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinė: 1 kilogramų
  • pievaigrybiai: 400 gramų (200 g padažui, 200 g įdarui)
  • svogūnai: 1 (didesnis)
  • grietinėlė: 400 mililitrų (12% riebumo)
  • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
  • česnako: 5 galvučių (arba pagal skonį)
  • prieskoniai

Instrukcijos

  • 1. PASIRUOŠIMAS: Nugarinę supjaustykite ~1 centimetro storio riekelėmis bei išmuškite. Įtrinkite norimais prieskoniais bei keletui valandų palikite, kad prieskoniai įsigertų.
  • 2. ĮDARAS: Smulkiai supjaustykite svogūną bei pievagrybius. Kepkite keptuvėje, kol daržovės suminkštės, berkite prieskonius. Įdarą galima daryti pagal poreikį bei savo skonį.
  • 3. GRIETINĖLĖS PADAŽAS: Keptuvėje pakepinkite pievagrybius bei smulkintą česnaką (kuo daugiau česnako, tuo skaniau, todėl gaminimo eigoje ragaukite bei žiūrėkite ar ko nors netrūksta). Kai pievagrybiai jau suminkštėja, sumažinkite kaitrą bei supilkite grietinėlę, berkite prieskonius. Į pusę puodelio vandens berkite krakmolą, išmaišykite bei supilkite į grietinėlę, maišydami minutę vieną kitą pakaitinkite.
  • 4. SUKTINUKAI: Imkite nugarinės gabalėlį, dėkite apie 1 valgomąjį šaukštą įdaro, susukite, sutvirtinkite dantų krapštukais. Šiek tiek apkepinkite keptuvėje. Prieš dedant suktinukus į skardelę, dantų krapštukus išimkite. Kepkite maždaug 30 minučių (dėl kepimo laiko atsižvelkite į tai, kokio storio jūsų nugarinės riekelės), iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Likus apie 15 minučių iki kepimo pabaigos, užpilkite grietinėle. Skanaus!