kondensuoto pieno keksas

Kondensuoto pieno keksas su konservuotais ananasais

Recepto autorius: Samčio užrašai

Ingredientai

  • miltai: 250 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
  • konservuoti ananasai: 1 nedidelės skardinės
  • sviestas: 125 gramų (minkšto)
  • kiaušiniai: 3
  • vanilės ekstrakto: 2 arbatinių šaukštelių
  • saldintas kondensuotas pienas: 390 gramų (naudojau karamelės pavidale)

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais. Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo. Tuomet po vieną įplakite kiaušinius bei vanilės ekstraktą. Ananasus susmulkinkite gabaliukais, įplakite kondensuotą pieną. Visus šlapius produktus sumaišykite tarpusavyje, tada įsukite miltų mišinį.
  • 2. Galiausiai tešlą supilkite į paruoštą kekso kepimo formą bei dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 45-50 minučių.