marmuriniai sausainiukai

Marmuriniai sausainiukai

    Recepto autorius: Samčio užrašai

    Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų (minkštas kambario temperatūros)
    • cukraus pudra: 130 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 šaukštelių
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • kakavos milteliai: 2 šaukštų

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje sviestą išplakame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės. Tada įmušame kiaušinį bei gerai išplakame. Po truputį įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta ir minkoma tešla. Tuomet tešlą padaliname į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį kruopščiai įminkome kakavą.
    • 2. Abi tešlas iškočiojame į vienodo dydžio stačiakampius. Tamsią tešlą uždedame ant šviesios tešlos bei susukame vyniotinį. Vyniotinį supjaustome plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuojame 2 – 3 centimetrų dydžio rutuliukus. Rutuliukus dedame į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 centimetrų atstumu vieną nuo kito. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      marmuriniai sausainiukai
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (5 / 5)