mesos kukuliai rudu padazu

Mėsos kukuliukai su rudu padažu

    Recepto autorius: Samčio užrašai

    Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudojome kalakutienos, bet galima ir kitokį)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • džiūvėsėliai: kukulių apvoliojimui

    • Padažui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • vištienos sultinys: 200 mililitrų (galima iš kubelio)
    • GRAVY padažas: 3 šaukštų
    • prieskoniai: pagal skonį

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinį, dedame sutarkuotą svogūną, prieskonius bei jeigu reikia įberiame truputį džiuvėsėlių. Viską gerai išmaišome bei darome nedidelius kukuliukus. Apvoliojame džiuvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apkeps.
    • 2. Tuomet apkeptus kukuliukus dėkite į puodą troškinimui.
    • 3. Tada padažui sviestą ištirpiname keptuvėje, įberiame miltus bei paskrudinam. Sultinyje ištirpiname Gravy padažo granules bei supilame į keptuvę. Maišome, kad nebūtų gabaliukų. Beriame prieskonius, išmaišome.
    • 4. Galiausiai padažu užpilame kukuliukus bei patroškiname maždaug 10 minučių. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      mesos kukuliai rudu padazu
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (2 / 5)