namines cezario salotos

Naminės Cezario salotos

    Ingredientai

    • vištienos filė: 400 g
    • romaninės salotos
    • ciabatta'os duonelė: 5 riekėlės
    • česnakai: 4 skiltelės
    • tarkuotas kietasis sūris: poros saujų
    • ančiuvų filė aliejuje: 4 gabalėliai
    • majonezas: 3 šaukštai
    • Dižono garstyčios
    • alyvuogių aliejus: poros šaukštų duonai ir vištienai apšlakstyti, maždaug 1/5 stiklinės padažui gaminti
    • baltasis vyno actas: 2 šaukšteliai
    • vanduo: šlakelis
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • prieskoniai vištieniai
    • Viduržemio jūros prieskonių mišinys

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje duoną supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite keliais šaukštais alyvuogių aliejaus bei išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite kubelius bei vis pamaišydamos kepkite orkaitėje, kol sukietės bei gražiai apskrus.
    • 2. Tuomet vištieną supjaustykite mažesniais gabalėliais. Susmulkinkite dvi skilteles česnako, jas sumaišykite su vištienos prieskoniais, Viduržemio jūros prieskoniais bei žiupsneliu pipirų. Prieskonių mišiniu įtrynkite vištieną, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Mėsytę suvyniokite į foliją bei orkaitėje kepkite maždaug 30 minučių. Prieš baigiant kepti atidenkite, kad šiek tiek apskrustų.
    • 3. PADAŽAS: Sūrį, porą susmulkintų česnako skiltelių, majonezą, garstyčias, ančiuvius, alyvuogių aliejų, baltojį vyno actą dėkite į trintuvę kol pavirs į vientisą masę. Tada dar įberkite žiupsnelį druskos bei įpilkite šlakelį vandens, kad padažas būtų kiek skystesnis.
    • 4. Salotų lapus supjaustykite arba suplėšykite, sumaišykite su skrebučiais, užpilkite padažo bei išmaišykite. Dėkite į lėkštes. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek skrebučių, uždėkite tarkuoto kietojo sūrio bei įdėkite porą vištienos gabalėlių. Skanumėlis!

      Įvertinkite šį receptą

      namines cezario salotos
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)