Naminis mėsainis

Ingredientai

  • 2-3 burgeriams reikės: Bandelių 200gr faršo (pas mane buvo pusiau jautiena, pusiau kiauliena) Pusės svogūno Pekino kopūsto arba iceberg salotų Pomidoro Sūrio (būna tie specialūs burgeriams, keturkampiai) Majonezo Pomidorų padažo Druskos, pipirų

Instrukcijos

  • 1. Pirmiausia faršą sumaišykite su druska ir pipirais, 1/4 susmulkinto svogūno ir palikite kažkuriam laikui susitūpėti. Vėliau drėgnomis rankomis suformuokite plokščią kotletuką (padaryti jį gerokai platesnį nei bandelė). Kepti, kol iškeps, o gale ant jo uždėti riekelę sūrio ir leisti šiek tiek išsilydyti, o tada jau galite nuimti nuo keptuvės.
  • 2. Bandelėlę perpjaukite išilgai į tris dalis (galima ir dvi), patepkite majonezu, sudėkite susmulkintas salotas, o ant jų dėkite mėsytę su sūriu ir užpilkite pomidorų padažu. Tada ant visko uždėkite dar vieną dalį bandelės, patepkite ją majonezu, uždėkite šiek tiek salotų ir kelis griežinėlius pomidoro. Galiausiai uždėkite viršutinę dalį.
  • 3. Jei darėte iš dviejų dalių, tai ant mėsos uždėti pomidoro ir viršutinę dalį.