napoleonas pradedantiesiems

„Napoleonas“ pradedantiesiems

Ingredientai

  • Tešlai:
  • sviesto: 600 gramų
  • grietinės: 130 gramų
  • miltų: 1100 gramų
  • druskos: žiupsnelio
  • acto: 4 arbatinių šaukštelių

  • Kremui:
  • pieno: 500 mililitrų
  • sviesto: 400 gramų
  • kiaušinių trynių: 7
  • cukraus: 125 gramų
  • miltų: 25 gramų
  • krakmolo: 25 gramų
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio

Instrukcijos

  • 1. Pirmiausia persijotus miltus sumaišome su tirpintu sviestu. Sudedame grietinę, druską bei actą. Iškočiojame elastingą tešlą. Padaliname ją į 12 lygių dalių, apvyniojame jas maistine plėvele bei pusvalandžiui padedame į šaldytuvą.
  • 2. Tuomet paruošiame kremą. Užviriname pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi, miltais bei krakmolu. Įpilame 1/3 karšto pieno, išmaišome.
  • 3. Tada supilame trynių masę į likusį pieną, maišydami užviriname bei paverdame apie 1 minutę. Nukeliame nuo ugnies bei sudedame pusę kremui skirto sviesto. Plakame kremą, kol jis atvės iki 40 laipsnių temperatūros. Sudedame likusį sviestą bei dar kartą suplakame.
  • 4. Iškočiojame iš tešlos gabaliukų plonus blynus, subadome juos šakute. Kepame kiekvieną blyną 210 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 minučių.
  • 5. Galiausiai iškepusius blynus pertepame kremu. Palaikome tortą per naktį šaldytuve. O dabar mėgaujamės. Tobulas tortas!