nekeptas varskes grietineles tortas

Nekeptas varškės ir grietinėlės tortas

    Recepto autorius: Oditėlės blogas

    Ingredientai

    • Pagrindui:
    • šokoladiniai sausainiai: 360 gramų
    • sviestas: 150 gramų

    • Kremui:
    • pertrina varškė: 500 gramų (pvz President)
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukrus: 150 gramų
    • želatina: 35 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų

    • Viršui:
    • šaldytos žemuogės su cukrumi
    • ištirpinta želatina: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje želatiną užpilkite vandeniu, atidėkite į šalį, kad išbrinktų.
    • 2. Tuomet sausainius sumalkite su maišytuvu, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Tortinės dugną išklokite sviestiniu popieriumi bei tolygiai paskirstykite sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.
    • 3. Tada grietinėlę išplakite su cukrumi, sudėkite varškę bei gerai išmaišykite. Kadangi mano varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną (pasiliekame šiek tiek ir torto viršui).
    • 4. Gautą kremą supilame ant sausainių pagrindo bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
    • 5. Galiausiai atitirpintas žemuoges pertriname per sietelį bei supilame želatiną. Gauta mase aptepame sustingusį torto viršų. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      nekeptas varskes grietineles tortas
      • 4 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (3 / 5)