nekeptas varskes grietineles tortas

Nekeptas varškės ir grietinėlės tortas

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • Pagrindui:
  • šokoladiniai sausainiai: 360 gramų
  • sviestas: 150 gramų

  • Kremui:
  • pertrina varškė: 500 gramų (pvz President)
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • cukrus: 150 gramų
  • želatina: 35 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų

  • Viršui:
  • šaldytos žemuogės su cukrumi
  • ištirpinta želatina: 2-3 valgomųjų šaukštų

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje želatiną užpilkite vandeniu, atidėkite į šalį, kad išbrinktų.
  • 2. Tuomet sausainius sumalkite su maišytuvu, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Tortinės dugną išklokite sviestiniu popieriumi bei tolygiai paskirstykite sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.
  • 3. Tada grietinėlę išplakite su cukrumi, sudėkite varškę bei gerai išmaišykite. Kadangi mano varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną (pasiliekame šiek tiek ir torto viršui).
  • 4. Gautą kremą supilame ant sausainių pagrindo bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  • 5. Galiausiai atitirpintas žemuoges pertriname per sietelį bei supilame želatiną. Gauta mase aptepame sustingusį torto viršų. Skanaus!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!