nekeptas varskes grietineles tortas

Nekeptas varškės ir grietinėlės tortas

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • Pagrindui:
  • šokoladiniai sausainiai: 360 gramų
  • sviestas: 150 gramų

  • Kremui:
  • pertrina varškė: 500 gramų (pvz President)
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • cukrus: 150 gramų
  • želatina: 35 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų

  • Viršui:
  • šaldytos žemuogės su cukrumi
  • ištirpinta želatina: 2-3 valgomųjų šaukštų

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje želatiną užpilkite vandeniu, atidėkite į šalį, kad išbrinktų.
  • 2. Tuomet sausainius sumalkite su maišytuvu, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Tortinės dugną išklokite sviestiniu popieriumi bei tolygiai paskirstykite sausainių masę šiek tiek prispaudžiant. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.
  • 3. Tada grietinėlę išplakite su cukrumi, sudėkite varškę bei gerai išmaišykite. Kadangi mano varškė buvo pakankamai rūgšti, todėl citrinos sulčių pilti nereikėjo. Į kremą supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną (pasiliekame šiek tiek ir torto viršui).
  • 4. Gautą kremą supilame ant sausainių pagrindo bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  • 5. Galiausiai atitirpintas žemuoges pertriname per sietelį bei supilame želatiną. Gauta mase aptepame sustingusį torto viršų. Skanaus!