obuoliu pasuku blyneliai

Obuolių ir pasukų blyneliai

    Recepto autorius: Oditėlės blogas

    Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2 valgomieji šaukštai
    • vanilinis cukrus: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • tirpintas ir atvėsintas sviestas: 2 valgomieji šaukštai
    • pasukos: 235 mililitrai (galima pakeisti kefyru arba rūgpieniu)
    • miltai: 155 gramai
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
    • obuoliai: 2 (vidutinio dydžio)

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje dubenyje sumaišome miltus, druską, sodą bei kepimo miltelius bei viską persijojame.
    • 2. Tuomet kitame dubenyje iki vientisos masės išplakame kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą bei pasukas. Sudedame sutarkuotus obuolius bei išmaišome.
    • 3. Tada plakinį supilame į miltus bei atsargiai išmaišome tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni bei guminiai.
    • 4. Paliekame tešlą pastovėti maždaug 15-20 minučių.
    • 5. Galiausiai kepame blynelius ant vidutinės ugnies lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišome – tik kabinkite nuo krašto bei dedame į keptuvę. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      obuoliu pasuku blyneliai
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (1 / 5)