Obuolių tortas

Obuolių tortas

    • Yield
    • 8

Ingredientai

  • pakelis "Dr. Oetker" obuolių torto mišinio,
  • 5-6 obuoliai,
  • 1/2 stiklinės razinų ar 1 šaukštas džemo,
  • 50 g minkšto sviesto arba margarino,
  • 1 kiaušinis.
  • 0,5 l grietinėlės (12 proc. riebumo).

Instrukcijos

  • 1. Torto mišinį suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą ir viską išminkykite. Gautą tešlą iškočiokite, įklokite į apvalią apie 25 cm skersmens formą, o tešlos kraštus pakelkite apie 2 cm. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau horizontaliai ir išskobkite sėklalizdžius. Obuolių puseles sudėkite ant tešlos, o tarpus užkaišykite smulkesnėmis skiltelėmis. Įdarykite obuolių puseles razinomis ar džemu. Mišinio dalį, skirtą kremui ruošti, sumaišykite su 100 ml grietinėlės. Likusius 400 ml grietinėlės supilkite į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pamažu maišant į verdančią grietinėlę supilkite kremo mišinį bei palaukite. Pavirkite pusę minutės ir visą kremą supilkite ant obuolių. Tortą dėkite į iki 150-170 laispnių C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 80-90 min. Iškepusį tortą išimkite iš orkaitės, atvėsus, supjaustykite ir patiekite į stalą, papuošę obuolių griežinėliais, migdolais ir razinomis.