kiaulienos kukuliai morkomis burokeliais svogunais

Orkaitėje kepti kiaulienos kukuliai su morkomis, burokėliais ir svogūnais

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • Kukuliams:
  • kiaulienos kumpio faršas: 500 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • svogūnai: 1 (mažo)
  • džiūvėseliai: saujelės
  • dž. čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos milteliai
  • druska
  • juodieji pipirai

  • Daržovės:
  • svogūnai: 2
  • burokėliai: 2
  • morkos:
  • šv. čiobreliai: kelios šakelės
  • česnakai: 1 skiltelės
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • juodieji pipirai

  • Padažui:
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto
  • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkiai pjaustyti šv. krapai: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai

Instrukcijos

  • 1. Daržovėms: Pradžioje nulupame svogūnus, nuskutame morkas bei burokus. Į kepimo skardą sudedame ketvirčiais supjaustytus svogūnus, morkas bei burokus - panašaus dydžio gabaliukais bei mažesniais nei svogūnai. Sudedame šviežius čiobrelio lapelius, smulkiai supjaustytą česnaką, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei viską išmaišome. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių.
  • 2. Mėsos kukuliams: Į faršą įmušame kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skiltelę, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, papriką, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome bei suformuojame kukuliukus.
  • 3. Tuomet iš orkaitės išimame kepimo skardą su daržovėmis, ant viršaus išdėliojame mėsos kukulius bei pašauname vėl kepti maždaug 20-30 minučių, kol kukuliai iškeps.
  • 4. Padažui: dubenelyje sumaišome visus išvardintus ingridientus (padažas turi gautis skystas).
  • 5. Galiausiai iškeptas daržoves bei kukulius patiekiame su paruoštu padažu. Tikras skanumėlis!