Pavasarinė pica

Ingredientai

  • 500g kvietinių miltų
  • 20g mielių
  • 0.5 šaukšto druskos
  • 0.35l vandens
  • 0.5 šaukšto rudojo cukraus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • truputį picos prieskonių
  • 3 šaukštai pomidorų padažo
  • 0.3kg dešros
  • truputį krapų
  • 0.3k fermentinio sūrio
  • 0.5 vieneto paprikos

Instrukcijos

  • 1. Ant labai švaraus stalviršio persijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę, į kurią įpilame alyvuogių aliejų, mieles, cukrų ir šiek tiek vandens. Išmaišome bei paliekame, kad mielės pakiltų.
  • 2. Po truputį pildami vandenį sumaišome tešlą, Iš pat pradžių tešlą maišome šakute, imdami miltus nuo pakraščio į vidurį, o kai tešla pasidaro galima minkyti, ją minkome tol, kol taps elastinga ir nelips prie mūsų rankų.
  • 3. Tada sudedame tešlą į indą, užklojame švariu rankšluostėliu, kad pakiltų dar maždaug du kartus.
  • 4. Iškilusią tešlą padaliname į porą dalių, iškočiojame bei suformuojame picos formos padą.
  • 5. Ištepame pomidorų padažu, sudedame kitųs ingredientus, apibarstome sūriu.
  • 6. Kepame apie 20-30 minučių ~180 laipsnių temperatūroje.