Pavasarinė pica

    Ingredientai

    • 500g kvietinių miltų
    • 20g mielių
    • 0.5 šaukšto druskos
    • 0.35l vandens
    • 0.5 šaukšto rudojo cukraus
    • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
    • truputį picos prieskonių
    • 3 šaukštai pomidorų padažo
    • 0.3kg dešros
    • truputį krapų
    • 0.3k fermentinio sūrio
    • 0.5 vieneto paprikos

    Instrukcijos

    • 1. Ant labai švaraus stalviršio persijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę, į kurią įpilame alyvuogių aliejų, mieles, cukrų ir šiek tiek vandens. Išmaišome bei paliekame, kad mielės pakiltų.
    • 2. Po truputį pildami vandenį sumaišome tešlą, Iš pat pradžių tešlą maišome šakute, imdami miltus nuo pakraščio į vidurį, o kai tešla pasidaro galima minkyti, ją minkome tol, kol taps elastinga ir nelips prie mūsų rankų.
    • 3. Tada sudedame tešlą į indą, užklojame švariu rankšluostėliu, kad pakiltų dar maždaug du kartus.
    • 4. Iškilusią tešlą padaliname į porą dalių, iškočiojame bei suformuojame picos formos padą.
    • 5. Ištepame pomidorų padažu, sudedame kitųs ingredientus, apibarstome sūriu.
    • 6. Kepame apie 20-30 minučių ~180 laipsnių temperatūroje.

      Įvertinkite šį receptą

      • 2 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (5 / 5)