Pica su baklažanais

Pica su baklažanais

Išskirtinė pica, puikiai tinka vegetarams. Įmantresnio skonio suteikia kaparėliai ir alyvuogės.

Porcijų skaičius: 1 didelė arba 2 mažesnės picos

Kaip gaminama Pica su baklažanais?

Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti (apie valandą). Skystį nupilkite, baklažano griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kelias minutes pakepinkite įpylę aliejaus.

Orkaitę įkaitinkitę iki 250° C temperatūros. Rankomis suformuokite (arba ant miltuoto stalo iškočiokite) apvalų, maždaug 30 cm skersmens picos pagrindą ir įdėkite į skardą. Aptepkite padažu ir užbarstykite tarkuotos mocarelos. Išdėliokite baklažano griežinėlius, ant viršaus – alyvuoges, kaparėlius ir tarkuotą sūrį. Kepkite 10-15 minučių.

Ingredientai

  • ¼ kiekio tešlos (žr. receptą „Greitai pagaminama picų tešla“)
  • ¼ „Marinaros“ padažo
  • 1 vidutinio dydžio baklažanas
  • 50 ml aliejaus
  • 200 g mocarelos
  • 100 ml juodųjų alyvuogių
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 4 šaukštai tarkuoto parmezano
  • 1 šaukštelis druskos

Instrukcijos

No Steps Found !