Pica su kumpiu ir sūriu

    • Prep Time
    • Minutes

Ingredientai

  • Padažui:
  • Pomidorų sultys, 200 ml;
  • Česnakas, 2 skilt.;
  • Rozmarinas, 2 vnt.;
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.;
  • Čiobreliai, 1 a.š.;
  • Druska, 1 žiups.;
  • Cukrus, 1 žiups.;

  • Įdarui:
  • Sūris Mozarella, 200 gr.;
  • Pomidorai, vyšniniai, 200 gr.;
  • Kumpis, rūkytas, 200 gr.;
  • Salotų lapai, 100 gr.;
  • Bazilikas, 3 vnt.;

  • Padui:
  • Miltai, 250 gr.;
  • Mielės, 20 gr.;
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.;
  • Cukrus, 0,5 a.š.;
  • Druska, 0,5 a.š.;

Instrukcijos

  • 1. Pakilusią mielinę tešlą dar kartą išminkykite, padalykite į keturias dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite keturis picų papločius.
  • 2. Paruoškite padažą: sugrūskite, sudėkite į nedidelį puodą ir sumaišykite su aliejumi. Suberkite čiobrelius, sudėkite nesmulkintas rozmarinų šakeles, supilkite pomidorų sultis, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir maišant kaitinkite, kol užvirs.
  • 3. Skardą pabarstykite miltais, sudėkite picų papločius. Kiekvieną tirštai aptepkite šiek tiek praaušusiu padažu.
  • 4. Šiltoje vietoje dar apie 20 min. pakildinkite. Pakilusius papločius 250C karštumo orkaitėje kepkite 6-10 min.
  • 5. Salotų lapus suplėšykite mažesniais gabaliukais, sūrį supjaustykite, kumpį - plonyčiais griežinėliais.
  • 6. Pomidoriukus perpjaukite pusiau.
  • 7. Nuskabykite bazilikų lapelius, kruopščiai nuplaukite ir sausai nušluostykite.
  • 8. Paruoštus produktus išdėliokite ant ką tik iš orkaitės ištrauktų picų papločių. Kai nuo papločio karščio pradės lydytis sūris, iš karto patiekite.