picos keksiukai

Picos keksiukai

Recepto autorius: Andželikos virtuvėlė

Ingredientai

  • Tešlai:
  • miltai: 300 gramų
  • šviežios mielės: 21 gramo
  • šiltas vanduo: 150 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
  • raudonėlis: truputėlis (neprivaloma)

  • Įdaras:
  • Įdarą pasirenkame pagal save, kokią picą mėgstate: tinka saliamis, virtas kumpis, alyvuogės, pievagrybiai, džiovinti pomidorai aliejuje, paprika, mocarela, kukurūzai, tarkuotas suris ir panašiai. Mes dėjome virto kumpio, paprikos, pievagrybių, konservuotų kukurūzų, tarkuoto sūrio – produktų kiekis maždaug toks, kaip picai arba net truputėlį daugiau. Galiausiai viskas priklauso nuo Jūsų skonio.

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje vandenį sumaišome su cukrumi bei mielėmis, paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.
  • 2. Tuomet įpilame aliejų, beriame druską, džiovinto raudonėlio, persijotus miltus, suminkome tešlą, aptepame ją trupučiu aliejaus, dedame į dubenėlį, uždengiame rankšluosčiu bei paliekame kilti šiltoje vietoje maždaug 30-40 minučių.
  • 3. ĮDARAS: Visus norimus bei mėgiamus ingredientus supjaustome, sūrį sutarkuojame.
  • 4. Pakilus tešlai, išimame bei rankomis ją ištampome į šonus, kaip picai. Suberiame įdarą bei paminkome, kad viskas susimaišytų.
  • 5. Į keksiukų formą dedame silikonines formeles, jei jų neturite, gerai ištepame keksiukų formą arba formeles aliejumi (popierinių formelių nenaudojame, nes tešla prie jų prilips).
  • 6. Padaliname tešlą į 12 dalių bei dedame į kesiukų formeles. Jie nebus vienodi bei gražūs, bet tai – nesvarbu. Iškilę atrodys daug gražiau. Padedame vėl šiltoje vietoje kilti maždaug 25-30 minučių.
  • 7. Kepame iki 200-220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio bei įdaro kiekio. Ragaujam!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!