plikyti pyragaiciai varskes kremu

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

    Recepto autorius: Gabrielės blogas

    Ingredientai

    • šaltas, gabaliukais sukapotas sviestas: 50 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • pienas: 50 mililitrų
    • miltai: 65 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • riebi grietinėlė: 200 mililitrų
    • pertrinta varškė: 200 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkus cukrus: 100 gramų

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje pieną, vandenį bei sviestą sudėkite į nedidelį prikaistuvį, statykite ant mažos ugnies bei užvirinkite. Tuomet puodą perkelkite ant šalto paviršiaus, suberkite visus miltus bei mikliai maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų bei susiformuos vientisas kamuoliukas. Palaukite, kol viskas pravės bei tada muškite po vieną kiaušinius, kol gausite vientisą blizgią masę.
    • 2. Ant skardos, išklotos nelimpančiu kepimo popieriumi, formuokite nedidelius tešlos kamuoliukus. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros. Po maždaug 10 minučių temperatūrą mažinkite iki 180 laipsnių bei dar kepkite apie 20 minučių, kol išsipūtę pyragaičiai tolygiai gražiai paruduos. Ištraukite iš orkaitės bei atvėsinkite ant grotelių.
    • 3. Tada grietinėlę plakite, kol suputos, supilkite cukrų bei toliau plakite iki standžios masės. Po truputį įmaišykite pertrintą varškę bei vanilę. Gautą kremą sudėkite į konditerinį švirkštą bei pradūrę pripildykite pyragaičius. Jei švirkšto nėra, tiesiog juos perpjaukite bei įdaro įdėkite šaukštu.
    • 4. Taip pat dėl skonio burbuliukus dar galite aptepti tirpintu pienišku šokoladu. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      plikyti pyragaiciai varskes kremu
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (5 / 5)