pyragas rikotos suriu

Pyragas su rikotos sūriu

    Recepto autorius: Oditėlės blogas

    Ingredientai

    • Pyrago pagrindui:
    • sausainiai: 125 gramai (pvz.: "SELGA" klasikiniai)
    • kedro riešutai: 50 gramų (galima naudoti graikinius)
    • sviestas: 50 gramų

    • Sūrio masei:
    • rikotos sūris: 250 gramų
    • grietinėlė: 150 milililitrų (35% rieb.)
    • kondensuotas pienas: 120 mililitrų
    • medus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • citrinos tarkuota žievelė: 0,5 citrinos
    • citrinos sultys: 0,5 citrinos
    • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 25 mililitrų (želatinai ištirpinti)

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje į dubenėlį suberiame želatiną, užpilame vandeniu bei paliekame, kol išbrinks.
    • 2. Tuomet riešutus pakepiname sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalame, bet ne per daug.
    • 3. Tada sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Supilame išlydytą sviestą, sudedame sumaltus riešutus bei viską gerai išmaišome.
    • 4. 18 centimetrų skersmens tortinės formos dugną išklojame sviestiniu popieriumi. Sudedame sausainių masę bei gerai apspaudžiame tortinės dugną bei kraštus. Padedame į šaldytuvą, kol darysime įdarą.
    • 5. Šaltą grietinėlę gerai išplakame.
    • 6. Po to rikotos sūrį sumaišome su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele bei supilame citrinos sultis. Įmaišome išplaktą grietinėlę bei ištirpintą pravėsusią želatiną.
    • 7. Galiausiai masę iš karto supilame į paruoštą tortinę, užberiame juodojo šokolado drožlių bei paliekame šaldytuve 3 valandoms arba per visą naktį. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      pyragas rikotos suriu
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)