Riešutiniai torteliai

Riešutiniai torteliai

    • Yield
    • 6

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai,
  • 300 g cukraus,
  • 10 šaukštelių karštos stiprios kavos,
  • 270 g kvietinių miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 300 g maltų lazdynų riešutų,
  • 250 g pieno,
  • pakelis vanilinio cukraus,
  • 280 g sviesto,
  • 200 g cukraus miltelių,
  • 1 kiaušinio trynio,
  • 100 g šokolado,
  • plaktos grietinėlės paruošti.

Instrukcijos

  • 1. Gerai išsukite trynius su cukrumi, supilkite kavą ir plakant laipsniškai suberkite 200 g miltų, kepimo miltelių ir 150 g riešutų mišinį. Į gautą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Supilkite ją į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą, iškepkite iki 220 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje ir ataušinkite.
  • 2. Kremo paruošimas:
    Pieno, 50 g miltų bei vanilinio cukraus mišinį maišant kaitinkite, kol sutirštės. Į ataušusią masę sudėkite su cukraus milteliais bei tryniu išsuktą sviestą ir išplakite. Kepinį perpjaukite išilgai pusiau, pertepkite kremu, supjaustykite, kiekvieną gabaliuką apliekite glajumi iš šokolado bei 60 g sviesto, pabarstykite riešutais, papuoškite grietinėle.