surio duona

Sūrio duona

    Recepto autorius: Ką suvalgyti?

    Ingredientai

    • batonas (nesupjaustytas)
    • sviestas: 100 gramų
    • lydytas sūris: pakelis (geriausia President)
    • garstyčių milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnų laiškai: saujos
    • druska

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje supjaus­tykite batoną. Tiks­liau nesu­pjaus­tyti, o tik įpjauti batoną iki apačios, bet neperpjauti visai.
    • 2. Taip supjaus­tome visą batoną piršto sto­rumo rie­kė­mis. Jei nety­čia mūsų bato­nas “sugriūtų” nieko bai­saus, su sviestu suklijuosim.
    • 3. Tuomet kam­ba­rio tem­pe­ra­tū­ros sviestą sumai­šome su gars­ty­čio­mis, druska bei svo­gūnų laiškais.
    • 4. Šią masę tepkite ant pra­žio­dinto batono rie­kės. Sten­ki­tės nesu­lau­žyti batono, bet sviesto užtepkite ant visos riekės.
    • 5. Užtepę visas rie­kes sviestu į kiek­vieną tarpą dėkite rie­kelę sūrio. Batoną dėkite ant foli­jos bei tvir­tai suvy­nio­kite į ją. Jei bato­nas buvo sulū­žęs, tai vynio­dami gerai jį suspau­skite. Orkaitė jau turėtų būti įkai­tinta iki 190 laips­nių temperatūros. Dėkite batoną į orkaitę bei kepkite maždaug 20–25 minutes. Iškepę, visas rie­kes atski­rkite bei sudėkite į lėkštę.
    • 6. PATARIMAS: Puikiai tinka su šaltu bokalo alaus arba su vynu.

      Įvertinkite šį receptą

      surio duona
      • 2 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (3 / 5)