orines spurgytes

Orinės spurgytės

Ingredientai

  • kefyras: 250 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: truputėlio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 3 stiklinių
  • augalinis aliejus: virimui
  • cukraus pudra: apibarstymui

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje kefyrą išsukame su kiaušiniu, cukrumi bei druska. Supilame į masę sodą bei augalinio aliejaus 3 šaukštus.
  • 2. Tuomet suberiame persijotus miltus bei užminkome tešlą. Tešla turėtų nelipti prie rankų. Tešlą padaliname į dvi dalis bei kiekvieną iškočiojame iki 1 centimetro storio.
  • 3. Tada puodeliu išpaudžiame apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspaudžiame apskritimo vidų. Likučius panaudojame kitoms spurgytėms.
  • 4. Į puodą įpilame augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 centimetrą.
  • 5. Į įkaitintą aliejų dedame spurgytes bei kepame. Išgriebtas karštas sudedame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Dar karštas spurgytes apiberstome cukraus pudra. Skanaujame!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!