orines spurgytes

Orinės spurgytės

Ingredientai

  • kefyras: 250 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • druska: truputėlio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 3 stiklinių
  • augalinis aliejus: virimui
  • cukraus pudra: apibarstymui

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje kefyrą išsukame su kiaušiniu, cukrumi bei druska. Supilame į masę sodą bei augalinio aliejaus 3 šaukštus.
  • 2. Tuomet suberiame persijotus miltus bei užminkome tešlą. Tešla turėtų nelipti prie rankų. Tešlą padaliname į dvi dalis bei kiekvieną iškočiojame iki 1 centimetro storio.
  • 3. Tada puodeliu išpaudžiame apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspaudžiame apskritimo vidų. Likučius panaudojame kitoms spurgytėms.
  • 4. Į puodą įpilame augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 centimetrą.
  • 5. Į įkaitintą aliejų dedame spurgytes bei kepame. Išgriebtas karštas sudedame ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai. Dar karštas spurgytes apiberstome cukraus pudra. Skanaujame!