vienos strudelis

Vienos štrudelis

Recepto autorius: Samčio užrašai

Ingredientai

  • sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakuotės
  • obuoliai: 5
  • cukrus: 75 gramų
  • cinamonas: 2 šaukštelių

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje ištiesiame tešlą ant kepimo popieriaus.
  • 2. Tuomet obuolius nulupame, supjaustome kubeliais, beriame cukrų sumaišytą su cinamonu bei gerai išmaišome.
  • 3. Tada dedame įdarą ant vienos pusės tešlos bei tvarkingai apgobiame tešlos krašteliu, kad toliau galėtumė susukti vyniotinį. Savęs link traukdami popierių, ridename obuolių įdaro vyniotinį, kol sunaudojame visą tešlos lakštą.
  • 4. Galiausiai vyniotinį su kepimo popieriumi dedame į skardą, apiberiame cukrumi bei cinamonu (galime ir lydytu sviestu patepti) bei subadę šakute dedame į orkaitę kepti maždaug 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.