snicelio pusbrolis

Šnicelio pusbrolis su nerealiu padažu

Recepto autorius: Samčio užrašai

Ingredientai

  • vištienos faršas: 500 gramų
  • juoda duona: 2 riekės
  • pienas: 50 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • svogūnai: 1/2 galvutės
  • druska
  • malti pipirai
  • aliejus: kepimui
  • manai: apvoliojimui

  • Padažui:
  • sviestas: 100 gramų (reikalingas sūdytas)
  • smulkinti špinatai: 2 saujos
  • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
  • grietinė: 2 šaukštai

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje nupjauname duonos pluteles bei susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu bei palaikome maždaug 5 minutes.
  • 2. Tuomet į faršą įmušame 1 kiaušinį, sudedame nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską bei pipirus. Viską gerai išminkome.
  • 3. Tada formuojame pailgus 1 centimetro storio šnicelius. Merkiame į kiaušinio plakinį bei apvoliojame manų kruopose.
  • 4. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol bus gražios auksinės spalvos.
  • 5. Padažui keptuvėje ištirpdykite sviestą, dėkite smulkintus špinatus, patroškinkite. Dėkite grietinę, tarkuotą sūrį bei gerai išmaišykite, kol sutirštės padažas.
  • 6. Valgykite su pasirinktu garnyru bei daržovėmis. Tikras gardumėlis !
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!