sokoladinis kriausiu tortas

Šokoladinis kriaušių tortas

    Ingredientai

    • konservuotos kriaušės: 2 skardinės
    • žele: 2 pakeliai
    • grietinėlė: 450 gramų (36%)
    • grietinėlė: 4 šaukštai
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 pakelis
    • cukrus: 125 gramai
    • aliejus: 50 mililitrų
    • pienas: 50 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1/2 pakelio
    • miltai: 150 gramų
    • tarkuotas šokoladas: 2 šaukštai

    Instrukcijos

    • 1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame pieną bei aliejų. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir dviem kupinais šaukštais kakavos bei suberiame į kiaušinių plakinį, viską gerai išmaišome. Apvalią kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame tešlą bei kepame iki180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Biskvitą atvėsinkime.
    • 2. Tuomet kriaušes išimame iš skardinių, skysčio neišpilame. Kriaušes supjaustome skiltelėmis ir sudedame ant biskvito. Nuo kriaušių likusį skystį supilame į puodą, suberiame tortų žele, užverdame ir verdame apie 2 minutes, galime įpilti šiek tiek vandens, kad nebūtų labai saldu. Žele supilame ant kriaušių, bei viską atvėsiname. Į gerai atšaldytą grietinėlę įberiame šaukštą cukraus, vanilinio cukraus bei gerai išplakame, įmaišome du šaukštus kakavos. Grietinėle aptepame tortą bei apiberiame tarkuotu juoduoju šokoladu. Skanumėlis!

      Įvertinkite šį receptą

      sokoladinis kriausiu tortas
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (1 / 5)