mesos cukinijos kepsniukai

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai

    Ingredientai

    • mėgiamas faršas: 500 gramų
    • jaunos cukinijos: 300-400 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakai: 3 skiltelės
    • krapai: pundelis
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Instrukcijos

    • 1. Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės ir išimti sėklyčių – bendroje masėje jų net nesijaus. Jei cukinija senesnė – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupame, pašaliname visas sėklytes. Tarkių nuspausti taip pat nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie skanūs ir sultingi.
    • 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką. Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką bei krapus.
    • 3. Tada iberiame apie pusę arbatinio šaukštelio druskos bei apie ketvirtį šaukštelio pipirų. Labai gerai viską išmaišome – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti. Jei faršas yra minkštokas, įmušame kiaušinį.
    • 4. Paruošiame kepimo skardą – išklojame folija arba tiesiog patepame sviestu. Drėgnomis rankomis formuojame kepsniukus bei dedame į skardą.
    • 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Neperkepiname - kad iš skaniųjų kotletų nedingtų visos sultys. Ragaujam!

      Įvertinkite šį receptą

      mesos cukinijos kepsniukai
      • 12 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (3.3 / 5)