mesos cukinijos kepsniukai

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai

Ingredientai

  • mėgiamas faršas: 500 gramų
  • jaunos cukinijos: 300-400 gramų
  • svogūnai: 1
  • česnakai: 3 skiltelės
  • krapai: pundelis
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Instrukcijos

  • 1. Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės ir išimti sėklyčių – bendroje masėje jų net nesijaus. Jei cukinija senesnė – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupame, pašaliname visas sėklytes. Tarkių nuspausti taip pat nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie skanūs ir sultingi.
  • 2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką. Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką bei krapus.
  • 3. Tada iberiame apie pusę arbatinio šaukštelio druskos bei apie ketvirtį šaukštelio pipirų. Labai gerai viską išmaišome – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti. Jei faršas yra minkštokas, įmušame kiaušinį.
  • 4. Paruošiame kepimo skardą – išklojame folija arba tiesiog patepame sviestu. Drėgnomis rankomis formuojame kepsniukus bei dedame į skardą.
  • 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Neperkepiname - kad iš skaniųjų kotletų nedingtų visos sultys. Ragaujam!