Tailandietiškas žalias karis (curry) su vištiena, kokosų pienu ir daržovėmis 🥦

2025-01-22 Autorius SkanusReceptai.lt

Tailandietiškas žalias karis (curry) su vištiena, kokosų pienu ir daržovėmis 🥦
Tailandietiškas žaliasis karis su vištiena ir daržovėmis yra vienas iš populiariausių Tailando virtuvės patiekalų, garsėjantis savo aromatingu skoniu ir spalvingumu. Šis patiekalas puikiai subalansuoja aštrumą, saldumą ir rūgštumą, suteikdamas nepakartojamą skonio patirtį. Be to, jis yra maistingas ir sotus, todėl idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlę galite pakeisti vištienos šlaunelių mėsa arba tofu, jei norite vegetariško varianto.
  • Basmati ryžius galima keisti jazminų ryžiais arba ryžių makaronais.
  • Brokolį galite pakeisti žiediniais kopūstais arba šparaginėmis pupelėmis.
  • Raudonąją papriką galima keisti morka arba cukinija.
  • Žaliosios kario pastą galite pakeisti raudonąja kario pasta, tačiau atkreipkite dėmesį, kad skonis šiek tiek skirsis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami sumažinti patiekalo aštrumą, naudokite mažiau kario pastos arba pasirinkite švelnesnę jos versiją.
  • Jei mėgstate tirštesnį padažą, naudokite tirštesnį kokosų pieną arba pridėkite šiek tiek kokosų grietinėlės.
  • Prieš patiekiant, leiskite kariui šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1284 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 428 kcal.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 200 g
    • Kokosų pienas (light): 1 skardinė (400 ml)
    • Basmati ryžiai: 150 g
    • Brokolis: 300 g
    • Raudonoji paprika: 230 g
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Šviežias imbieras: 4 griežinėliai
    • Žalioji kario pasta: keli arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį)
    • Laimas: 1/4 vnt.
    • Šviežia kalendra: keletas lapelių
    • Druska ir pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ryžių paruošimas: Išvirkite basmati ryžius pagal pakuotės instrukcijas.
  2. 2. Ingredientų paruošimas: Nulupkite ir smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, česnaką ir imbierą.
  3. 3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. 4. Kario pagrindo paruošimas: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, supilkite kokosų pieną ir suberkite smulkintą svogūną, česnaką bei imbierą. Virkite apie 3 minutes, kol daržovės suminkštės.
  5. 5. Kario pastos pridėjimas: Įpilkite žaliosios kario pastos ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu, kad ji tolygiai pasiskirstytų.
  6. 6. Vištienos kepimas: Sudėkite vištienos gabalėlius į keptuvę, išmaišykite ir kepkite apie 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol mėsa bus iškepusi.
  7. 7. Daržovių pridėjimas: Tuo tarpu brokolį padalykite į žiedynėlius, o raudonąją papriką supjaustykite juostelėmis.
  8. 8. Suberkite daržoves į keptuvę, išmaišykite ir virkite dar kelias minutes, kol jos šiek tiek suminkštės, bet išlaikys traškumą.
  9. 9. Patiekalo užbaigimas: Gatavą karį apšlakstykite laimo sultimis, pabarstykite šviežiomis kalendros lapeliais ir patiekite su išvirtais ryžiais.
  10. 10. Santrauka: Tailandietiškas žaliasis karis su vištiena ir daržovėmis yra aromatingas ir spalvingas patiekalas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Jį lengva pritaikyti pagal asmeninius skonio pageidavimus, keičiant ingredientus ar reguliuojant aštrumą. Be to, šis patiekalas yra maistingas ir sotus, suteikiantis apie 428 kcal vienoje porcijoje.
Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais
(0)
Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis
(0)
Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui
(0)