bulviu apkepas mesa

Tarkuotų bulvių apkepas su mėsa

Ingredientai

  • malta mėsa: 300 gramų
  • bulvės: 8
  • česnakai: 3 skiltelės
  • fermentinis sūris: 100 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • pomidorų pasta: 2 šaukštai
  • smulkinti krapai: 1 šaukštas
  • grietinė: 4 šaukštai
  • smulkinti raudonėliai: 1 šaukštelis
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: kepimui

Instrukcijos

  • 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname nedaug aliejaus bei pakepiname maltą mėsą. Tada susmulkiname vieną česnako skiltelę bei suberiame į kepinamą mėsą. Sudedame pomidorų pastą, raudonėlius, paskaniname druska bei pipirais. Viską gerai išmaišome, nukeliame keptuvę nuo ugnies bei uždengiame.
  • 2. Tuomet sutarkuojame sūrį bei susmulkiname dvi česnako skilteles. Išplakame kiaušinius bei į juos sudedame tarkuotą sūrį, krapus, česnakus bei grietinę. Bulves sutarkuojame stambia trintuve. Tarkius įmaišome į kiaušinių bei sūrio masę, paskaniname druska ir pipirais.
  • 3. Galiausiai į kepimo formą sukrėčiame pusę tarkių, ant viršaus sudedame pakepintą maltą mėsą. Išlyginame bei sukrėčiame likusius tarkius. Vėl išlyginame paviršių. Bulvių apkepą maždaug 40 minučių kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.