tortas bitute

Tortas “Bitutė”

    Ingredientai

    • Paplotėliams:
    • miltai: 400 gramų
    • medus: 1 šaukštas
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • smulkinti riešutai
    • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis

    • Kremui:
    • cukrus: 200 gramų
    • grietinė: 500 gramų
    • citrinos žievė

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje sviestą supjaustykime kubeliais, išlydykime, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkime medaus bei cukraus, viską išsukkime, kol pasidarys vientisa masė.
    • 2. Atvėsinkime masę bei įmuškime kiaušinius, suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus bei sukime tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iš tešlos ganėtinai plonai iškočiokime apie 8 paplotelius.
    • 3. Kepkime paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldykime skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkime vieną ant kito, pertepandami kremu.
    • 4. Kremui: grietinę su cukrumi išplakime ir suberkime tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkime kremu bei apipabarstykime trupinėliais likusiais nuo paplotelių. Papuoškime šokolado drožlėmis bei riešutais. O dabar galime pasimėgauti. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      tortas bitute
      • 4 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (3.5 / 5)