tortas virtu varskes kremu

Tortas su virtu varškės kremu

    Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2/3 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 200 gramų

    • Kremui:
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2/3 stiklinės
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 100 gramų
    • riebi varškė: 500 gramų

    Instrukcijos

    • 1. Gaminame kremą: Pradžioje kiaušinį ištrinkite su cukrumi, sumaišykite su miltais, ištrinkite su minkštu sviestu.
    • 2. Tuomet varškę keliskart permalkite mėsmale (virtuviniu kombainu arba pertrinkite per sietelį).
    • 3. Tada sumaišykite abi mases bei pastatę ant ugnies virkite – iš pradžių kremas bus skystokas, tačiau netrukus jis ims tirštėti. Nepamirštame nuolat maišyti – padeginto kremo skonis bus itin stiprus.
    • 4. Gaminame tešlą: Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Tešlą padalinkite į kelias dalis. Išklokite formos dugną bei kiekvieną atskirai iškepkite – 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių.
    • 5. Galiausiai dar šiltus lakštus pertepkite šiltu kremu bei palikite dviems valandoms kambario temperatūroje. Galite papuošti šokoladu arba tiesiog šviežiomis uogomis. Vėliau tortą perkelkite į šaldytuvą. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      tortas virtu varskes kremu
      • 2 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (1 / 5)