tortas virtu varskes kremu

Tortas su virtu varškės kremu

Ingredientai

  • sviestas: 100 gramų
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2/3 stiklinės
  • kiaušiniai: 1
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 200 gramų

  • Kremui:
  • kiaušiniai: 1
  • cukrus: 2/3 stiklinės
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 100 gramų
  • riebi varškė: 500 gramų

Instrukcijos

  • 1. Gaminame kremą: Pradžioje kiaušinį ištrinkite su cukrumi, sumaišykite su miltais, ištrinkite su minkštu sviestu.
  • 2. Tuomet varškę keliskart permalkite mėsmale (virtuviniu kombainu arba pertrinkite per sietelį).
  • 3. Tada sumaišykite abi mases bei pastatę ant ugnies virkite – iš pradžių kremas bus skystokas, tačiau netrukus jis ims tirštėti. Nepamirštame nuolat maišyti – padeginto kremo skonis bus itin stiprus.
  • 4. Gaminame tešlą: Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Tešlą padalinkite į kelias dalis. Išklokite formos dugną bei kiekvieną atskirai iškepkite – 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių.
  • 5. Galiausiai dar šiltus lakštus pertepkite šiltu kremu bei palikite dviems valandoms kambario temperatūroje. Galite papuošti šokoladu arba tiesiog šviežiomis uogomis. Vėliau tortą perkelkite į šaldytuvą. Skanaus!