trupininis pyragas obuoliais varske

Trupininis pyragas su obuoliais ir varške

    Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 2 stiklinės
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • riebi varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • dideli obuoliai: 9-10 (geriausia antaniniai)

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje pasiruošiame varškę. Kiaušinius, suplakite su 1 stikline cukraus, tuomet dėkite varškę bei viską išplakite iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.
    • 2. Tada kai varškė paruošta pasigaminkite tešlą, sviestą apipilkite miltais pirštais sutrinkite tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų bei gaunasi smulkūs trupiniai. Į trupinius berkite apie pusę stiklinės cukraus bei viską sumaišykite.
    • 3. Nulupkite obuolius bei sutarkuokite su burokine tarka.
    • 4. Po to 2/3 trupinių berkite į skardą (maždaug 17-25 cm) bei tolygiai paskirstykite, ant šio pagrindo supilkite varškę. Ant varškės sudėkite sutarkuotus obuolius, pakankamai storu sluoksniu (kai pyragas iškepa obuolių sluoksnis sumažėja maždaug 3 kartus), apibarstykite obuolius cinamonu, jei norite, kad būtų saldžiau, galima cinamoną sumaišyti su cukrumi. Ant pyrago viršaus užberkite plonu sluoksniu likusius trupinius.
    • 5. Galiausiai orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei kepkite pyragą maždaug 60 minučių ant priešpaskutinės pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
    • 6. Pyragas skanus ir šiltas ir šaltas. Ragaujam!

      Įvertinkite šį receptą

      trupininis pyragas obuoliais varske
      • 2 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (5 / 5)