trupininis pyragas obuoliais varske

Trupininis pyragas su obuoliais ir varške

Ingredientai

  • sviestas: 200 gramų
  • miltai: 2 stiklinės
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • riebi varškė: 500 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • dideli obuoliai: 9-10 (geriausia antaniniai)

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje pasiruošiame varškę. Kiaušinius, suplakite su 1 stikline cukraus, tuomet dėkite varškę bei viską išplakite iki vientisos masės. Varškė labiau tinka biri, sausesnė.
  • 2. Tada kai varškė paruošta pasigaminkite tešlą, sviestą apipilkite miltais pirštais sutrinkite tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų bei gaunasi smulkūs trupiniai. Į trupinius berkite apie pusę stiklinės cukraus bei viską sumaišykite.
  • 3. Nulupkite obuolius bei sutarkuokite su burokine tarka.
  • 4. Po to 2/3 trupinių berkite į skardą (maždaug 17-25 cm) bei tolygiai paskirstykite, ant šio pagrindo supilkite varškę. Ant varškės sudėkite sutarkuotus obuolius, pakankamai storu sluoksniu (kai pyragas iškepa obuolių sluoksnis sumažėja maždaug 3 kartus), apibarstykite obuolius cinamonu, jei norite, kad būtų saldžiau, galima cinamoną sumaišyti su cukrumi. Ant pyrago viršaus užberkite plonu sluoksniu likusius trupinius.
  • 5. Galiausiai orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei kepkite pyragą maždaug 60 minučių ant priešpaskutinės pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
  • 6. Pyragas skanus ir šiltas ir šaltas. Ragaujam!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!