virtu bulviu blyneliai

Vaflinėje kepti virtų bulvių blyneliai su lašiša

Ingredientai

  • bulvės: 400 gramų
  • sviestas: 40 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 100 gramų
  • tiršta grietinė: 80 gramų
  • druska
  • pipirai
  • kepimo milteliai: 3/4 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: kepimui

  • Padažui:
  • neriebi grietinė
  • citrinos sultys: truputėlio
  • druska
  • pipirai
  • krapai
  • rūkyta lašiša

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje bulves sutarkuojame stambia trintuve, įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, dedame grietinę, druską, pipirus, kepimo miltelius – viską gerai išmaišome (tešla gaunasi labai tiršta, bet taip ir turi būti).
  • 2. Tuomet vaflinę arba čirvinių blynų keptuvę ištepame aliejumi ir gerai įkaitiname, dedame po gerą valgomąjį šaukštą tešlos, kepame, kol gražiai paruduos.
  • 3. Padažas: į grietinę dedame druskos, pipirų, įlašiname citrinos sulčių, sudedame supjaustytus krapus bei išmaišome.
  • 4. Serviruojame blynelius su padažu bei supjaustyta rūkyta lašiša. Skanaus!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!