virtu bulviu blyneliai

Vaflinėje kepti virtų bulvių blyneliai su lašiša

    Ingredientai

    • bulvės: 400 gramų
    • sviestas: 40 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 100 gramų
    • tiršta grietinė: 80 gramų
    • druska
    • pipirai
    • kepimo milteliai: 3/4 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: kepimui

    • Padažui:
    • neriebi grietinė
    • citrinos sultys: truputėlio
    • druska
    • pipirai
    • krapai
    • rūkyta lašiša

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje bulves sutarkuojame stambia trintuve, įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, dedame grietinę, druską, pipirus, kepimo miltelius – viską gerai išmaišome (tešla gaunasi labai tiršta, bet taip ir turi būti).
    • 2. Tuomet vaflinę arba čirvinių blynų keptuvę ištepame aliejumi ir gerai įkaitiname, dedame po gerą valgomąjį šaukštą tešlos, kepame, kol gražiai paruduos.
    • 3. Padažas: į grietinę dedame druskos, pipirų, įlašiname citrinos sulčių, sudedame supjaustytus krapus bei išmaišome.
    • 4. Serviruojame blynelius su padažu bei supjaustyta rūkyta lašiša. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      virtu bulviu blyneliai
      • 1 įvertinimas

      • Šio recepto įvertinimas:

        (4 / 5)