varskes apkepas obuoliais

Varškės apkepas su obuoliais

    Recepto autorius: Samčio užrašai

    Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 8 šaukštai
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 6 šaukštų
    • grietinė: 300 mililitrų

    • Viršui:
    • obuoliai: 5
    • sviestas: 2 šaukštų
    • cinamonas: 1 šaukšto
    • cukrus: 2 šaukštų

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
    • 2. Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps. Dėkite obuolius bei cinamoną ir kepinkite, kol obuoliai suminkštės.
    • 3. Tada varškę, kiaušinius, druską bei cukrų išplakite su mikseriu iki vientisos masės. Dėkite miltus, grietinę bei gerai išmaišykite.
    • 4. Į apvalią skardą tieskite kepimo popieriaus bei pilkite obuolių masę, dėkite ant viršaus varškės masę bei "šaukite" į orkaitę.
    • 5. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
    • 6. Palikite atvėsti.
    • 7. Galiausiai išverskite į lėkštę obuolių sluoksniu į viršų. Skanaus!

      Įvertinkite šį receptą

      varskes apkepas obuoliais
      • 0 įvertinimų

      • Šio recepto įvertinimas:

        (0 / 5)