vengriskas guliasas

Vengriškas guliašas

    Ingredientai

    • jautienos mėsa: 500 gramų (geriausia sprandinė)
    • bulvės: 600 gramų
    • pomidotų tyrė: 500 gramų
    • paprika: 250 gramų
    • svogūnai: 100 gramų
    • pomidorų padažas: 100 gramų
    • česnakas: 1 (stambiai supjaustytas)
    • džiovintos petražolės: 40 gramų (arba sauja šviežių)

    Instrukcijos

    • 1. Pradžioje supjaustykite svogūnus kubeliais. Česnakus susmulkinkite.
    • 2. Tuomet bulves supjaustykite kubeliais, jautieną "sukapokite" šiek tiek pasūdykite, papirinkite.
    • 3. Susmulkinkite petražoles.
    • 4. Į keptuvę pilkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnakus bei paprikų miltelius. Viską apkepinkite.
    • 5. Dėkite mėsą bei bulves. Ir vėl apkepinkite, kad apsiveltų paprikų milteliais.
    • 6. Supilkite sultinį, pomidorus bei padažą. Taip pat įberkite druskos bei pipirų.
    • 7. Troškinkite ant nedidelės ugnies, kol mėsa bei bulvės suminkštės. Įmeskite 2 lauro lapelius.
    • 8. Sudėkite pjaustytas paprikas bei dar troškinkite maždaug 10 minučių.
    • 9. Patiekite su balta duona arba batonu.
    • 10. Patarimas: Jeigu norite, kad gautųsi aštriau, naudokite ir čili pipiriukus.

      Įvertinkite šį receptą

      vengriskas guliasas
      • 8 įvertinimai

      • Šio recepto įvertinimas:

        (1.5 / 5)