virta vistiena ryziais paprika

Virta vištiena su ryžiais, aitriąja paprika ir anakardžiais

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlė be odos: 300 gramų
  • tamsus sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • anakardžiai: 125 gramų
  • aitrioji paprika: žiupsnelio
  • laiškiniai svogūnai: ryšulėlio
  • raudonoji paprika: 1
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • česnakai: 2 skiltelių
  • imbieras: mažo gabalėlio
  • citrinos sultys
  • druska

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje į puodą sudedame vištienos krūtinėles, įpilame šaukštą sojų padažo bei užpilame vandeniu. Kai užvirs, sumažiname ugnį bei lėtai verdame maždaug 15-20 minučių. Išvirusią vištieną išimame su kiaurasamčiu bei kiek pravėsusią "suplėšome" vienodo dydžio gabaliukais.
  • 2. Tuomet mažoje sausoje keptuvėje sumaišome anakardžius, aitriąją papriką bei žiupsnį druskos. Nustatę vidutinę kaitrą paskrudiname kelias minutes.
  • 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame šiaudeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepame keletą minučių, kol paprika šiek tiek suminkštės. Vėliau dedame stambiai pjaustytus laiškinius svogūnus, pamaišome. Supilame sojų padažą, citrinos sultis, medų, sudedame smulkiai pjaustytą česnaką, tarkuotą imbierą bei trumpai pakaitiname. Galiausiai dedame vištienos gabaliukus bei viską išmaišome/
  • 4. Galiausiai patiekiame su ryžiais bei ant viršaus užberiame keptus anakardžius. Skanaus!
Ką galvojate apie šį receptą? Parašykite komentaruose. Jei gaminote, galite prisegti ir savo gaminio nuotrauką!