zemaiciu blynai

Žemaičių blynai

Recepto autorius: Oditėlės blogas

Ingredientai

  • bulvės: 15 (vidutinio dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio

  • Įdarui:
  • kalakutienos faršas: 300 gramų
  • svogūnai: 1
  • druska
  • juodieji pipirai

  • Padažui:
  • grietinė: 150 gramų
  • pienas: 150 gramų
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakai: 1 skiltelės
  • šviežių krapų

Instrukcijos

  • 1. Pradžioje išverdame bulves su lupena, kai atvės, nulupame. Tada sumalame bei sudedame kiaušinius, miltus, krakmolą, druską ir viską labai gerai išminkome.
  • 2. Tuomet faršą pakepiname keptuvėje, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  • 3. Po to į bulvių masę dedame įdaro bei formuojame paplotėlius. Apkepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai viskas gražiai apskrus. Sudedame į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
  • 4. Galiausiai keptuvėje išlydome sviestą, sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytą česnaką. Supilame išplaktą grietinę bei pieną su miltais. Kaitiname maždaug keletą minučių, kol padažas sutirštės bei tuomet sudedame krapus. Skanumėlis!