Naminė pica su rukola, Parmos kumpiu ir vyšniniais pomidorais

2025-01-21 Autorius SkanusReceptai.lt

Naminė pica su rukola, Parmos kumpiu ir vyšniniais pomidorais
Kas gali būti geriau už šviežią, namuose pagamintą picą? Šis receptas leidžia greitai ir lengvai paruošti gardžią picą su rukola, Parmos kumpiu ir vyšniniais pomidorais. Vos per 10 minučių galite mėgautis skoniu, kuris primena Italijos virtuvės šedevrus. Be to, pasirinkdami mėgstamus priedus, galite sukurti savo tobulą picą. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pomidorų pasta: galite naudoti pomidorų padažą arba šviežius trintus pomidorus.
  • Kvietiniai miltai: vietoje pilno grūdo kvietinių miltų galite naudoti tik baltus kvietinius miltus arba speltos miltus.
  • Šviesi mocarela: galite pakeisti fermentiniu sūriu arba kitu mėgstamu sūriu.
  • Parmos kumpis: tinka bet koks vytintas kumpis arba šoninė.
  • Rukola: galite naudoti špinatus arba kitus mėgstamus žalumynus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos konsistencija: jei tešla per sausa, įpilkite šiek tiek daugiau vandens; jei per lipni – pridėkite miltų.
  • Keptuvės įkaitinimas: įsitikinkite, kad keptuvė gerai įkaitusi prieš dedant tešlą, kad padas būtų traškus.
  • Sūrio perteklius: jei sūris išskiria daug skysčio, atsargiai jį nusausinkite, kad pica nebūtų per drėgna.

Kalorijos

  • Bendra kalorijų vertė: 770,8 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: 385,4 kcal

Ingredientai

    • Pomidorų pasta: 30 g
    • Vanduo: šiek tiek
    • Provanso žolelės: 1 arbatinis šaukštelis
    • Granuliuotas česnakas: 1/4 arbatinio šaukštelio
    • Kvietiniai miltai: 70 g
    • Pilno grūdo kvietiniai miltai: 30 g
    • Šiltas vanduo: 50 g
    • Kepimo milteliai: 1/4 arbatinio šaukštelio
    • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Šviesi mocarela: 1 rutuliukas
    • Rukola: sauja
    • Parmos kumpis: 3 griežinėliai
    • Vyšniniai pomidorai: 6 vienetai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažo paruošimas: Sumaišykite pomidorų pastą, Provanso žoleles ir granuliuotą česnaką dubenyje.
  2. 2. Įpilkite šiek tiek vandens ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą padažą.
  3. 3. Sūrio paruošimas: Mocarelą susmulkinkite plonomis juostelėmis arba suplėšykite mažesniais gabaliukais, kad būtų lengviau tolygiai paskirstyti ant picos.
  4. 4. Tešlos ruošimas: Suberkite kvietinius miltus, pilno grūdo miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos į dubenį. Supilkite alyvuogių aliejų ir šiltą vandenį. Minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.
  5. 5. Jei masė pernelyg sausa, įlašinkite šiek tiek daugiau vandens; jei per lipni, įberkite papildomai miltų.
  6. 6. Tešlos formavimas: Iškočiokite tešlą į apskritimą, atitinkantį keptuvės dydį, maždaug 24 cm skersmens. Įsitikinkite, kad tešla tolygiai plona.
  7. 7. Pado kepimas: Gerai įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Įdėkite tešlą ir kepkite 3–4 minutes, kol dugnas bus lengvai apskrudęs, o viršus sutvirtės. Atsargiai apverskite tešlą.
  8. 8. Picos surinkimas: Apverstą tešlą tolygiai aptepkite paruoštu pomidorų padažu. Užberkite mocarelą, tolygiai paskirstydami ją po visą paviršių. Uždengę keptuvę dangčiu, laikykite ant silpnos ugnies, kol sūris visiškai ištirps.
  9. 9. Picos papuošimas: Kai padas ir sūris paruošti, nukelkite picą nuo ugnies.
  10. 10. Ant viršaus paskirstykite rukolą, sudėkite Parmos kumpio griežinėlius ir vyšninius pomidorus, perpjautus per pusę. Patiekite iškart.
  11. 11. Patarimas patiekimui: Pica bus dar skanesnė, jei prieš patiekiant apibarstysite ją šviežiai maltais juodaisiais pipirais arba lengvai apšlakstysite alyvuogių aliejumi.
Naminė pica su rukola, Parmos kumpiu ir vyšniniais pomidorais
Sveika baltyminė pica su baltyminiais traškučiais
(1)